3GD Advanced Production (B-LUCA-N43979)

3 studiepuntenNederlands30 urenTweede semesterTweede semesterUitgesloten voor examencontract
Jacobs Jeff (coördinator) |  Jacobs Jeff |  N.
LUCA POC AUDIOVISUAL ARTS & MEDIA (OC animatie, game design, televisie- film Genk)

Als game designer ben je gepositioneerd in een snel veranderend werkveld. De game designer zal continu in contact komen met nieuwe, interessante technieken voor het ontwikkelen van content binnen spellen. Binnen Advanced Production bereiden we de studenten hierop voor door een reeks workshops waarin we samen met de studenten nieuwe productie technieken en technologieën belichten en toepassen. De studenten moeten hierbij aantonen dat ze in staat zijn om op een flexibele, zelfstandige en dynamische manier hun werkproces bij te sturen en aan te passen naar gelang de context. De studenten tonen ook aan dat ze de vormgevingsprincipes van de voorgaande jaren beheersen en kunnen plaatsen binnen de context van een volwaardig productie proces. Bij deze doelstellingen hoort ook de verwachting dat de student een hoge graad van zelfstandigheid kan opbrengen om deze concepten te verkennen. De docenten zullen regelmatig een introductie en aanzet geven voor een techniek of tool en de studenten dienen hiermee zelf aan de slag te gaan. 

De eindcompetenties of opleidingsspecifieke leerresultaten (inclusief gedragsindicatoren) voor de volledige opleiding Audiovisuele Kunsten Genk vind je onder ‘doelstellingen’ op opleidingniveau. 

In dit opleidingsonderdeel worden de volgende gedragsindicatoren getoetst: 1, 3, 4, 6, 7, 8, 20.

: Binnen advanced production wordt er een nadruk gelegd op gevorderde productie technieken. Het is daarom aangewezen dat de student de competenties van game engines 2 heeft bewezen.

Je moet voldoen aan een volgtijdelijkheidsvoorwaarde om dit opleidingsonderdeel te mogen opnemen. Volgtijdelijkheid kan STRENG of SOEPEL zijn of een GELIJKTIJDIGHEID inhouden. Ook kan een diplomaNIVEAU als voorwaarde gesteld zijn.
Verklaring:
STRENG: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je geslaagd zijn voor of een tolerantie ingezet hebben voor de opleidingsonderdelen waarvoor dit soort voorwaarde geldt.
SOEPEL: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je de opleidingsonderdelen waarvoor dit soort voorwaarde geldt, gevolgd hebben.
GELIJKTIJDIG: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je ook de opleidingsonderdelen waarvoor dit soort voorwaarde geldt, opnemen of al opgenomen hebben.
NIVEAU: Om dit opleidingsonderdeel op te nemen, moet je ten minste deze graad behaald hebben.


GELIJKTIJDIG( N43718 )

Bovenstaande codes van opleidingsonderdelen stemmen overeen met onderstaande omschrijvingen van die opleidingsonderdelen:
N43718 : 3GD Level Design

Onderwijsleeractiviteiten

3 sp. 3GD Advanced Production (B-LUCA-N62594)

3 studiepuntenNederlandsWerkvorm: College-practicum-opdracht30 urenTweede semesterTweede semester
Jacobs Jeff |  N.
LUCA POC AUDIOVISUAL ARTS & MEDIA (OC animatie, game design, televisie- film Genk)

De studenten zullen door middel van workshops kennis maken met gevorderde/ experimentele visuele productie technieken. Voor elke techniek is er een lesmoment voorzien waarop eerst de techniek samen met de studenten wordt bekeken. Vervolgens dienen de studenten deze techniek zelf toe te passen in een korte opdracht. Aan het einde van de reeks workshops is er een finale opdracht waarin de studenten de geziene technieken moeten combineren in een finaal geheel.

De opdracht incl. begeleidende informatie en studiemateriaal wordt ter beschikking gesteld via Toledo.

Voertaal van de contacten is Nederlands tenzij er uitwisselingstudenten aanwezig zijn, dan is de voerstaal Engels. 

Indien de lessen gevolgd worden door Erasmusstudenten kunnen de vakken in het Engels gegeven worden.

Documentatie, gastsprekers of studiebezoeken kunnen occasioneel in Engels (of Frans, Duits,…) worden gegeven.

Binnen Advanced Production werken we met verschillende lesblokken. Elk lesblok behandeld een specifiek onderwerp. Aan de start van een lesblok wordt er een introductie gegeven over het onderwerp en bekijken we samen een aantal technieken. Na de introductie volgt er een practicum waarin de studenten een korte opdracht moeten uitwerken omtrent het onderwerp. Na het doorlopen van al de lesblokken volgt een grote opdracht waarin de studenten de geziene technieken combineren in een finale showcase.

De lessen en ateliers zullen in een blended werkvorm worden gegeven waarbij het mogelijk is dat sommige lessen online zullen doorgaan.

Om een maximaal leereffect te bekomen worden volgende regels gehanteerd :

  • Maximale participatie vereist, participatie telt mee in de totale evaluatie.
  • De student vraagt zelfstandig feedback en verwerkt deze in zijn opdracht.
  • Opdrachten inleveren op de gestelde deadline.
     

    College

    De lessen zullen (groten)deels fysiek doorgaan. Informatie over deze lessen is terug te vinden via Toledo. Er kunnen ook online les & contactmomenten plaatsvinden.

    Practicum

    Praktijklessen/ateliers/… zullen (in kleine groep) op de campus doorgaan. Er kunnen ook online contactmomenten en begeleidingssessies plaatsvinden.

    Opdracht

    De studenten werken individueel/in een groep van X studenten aan de opdracht. Informatie over de deadline en hoe de opdracht ingediend moet worden, is terug te vinden op Toledo.

Evaluatieactiviteiten

3GD Advanced Production (B-LUCA-N83979)

Type : Permanente evaluatie zonder examen tijdens de examenperiode
Evaluatievorm : Ontwerp/Product, Procesevaluatie
Leermateriaal : Computer

ExamenmomentBeoordelingsschaal
TOTAAL1-20/20 puntenschaal

Het eindresultaat komt tot stand via een samengesteld cijfer op basis van :

  • medewerking tijdens contactmomenten/ participatie
  • procesevaluatie
  • projectevalutatie

Het deelcijfer voor medewerking tijdens contactmomenten en procesevaluatie blijft behouden voor de tweede examenkans en is niet herkansbaar.​
 

Indien de student een onvoldoende haalt is er de mogelijkheid tot een herkansing.

Deelname aan de eerste examenkans door het deelnemen aan de opdrachten is een voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de herkansing omdat procesevaluatie een essentieel onderdeel is van de evaluatie. ​

De student dient de grote opdracht te hernemen en zelfstandig uit te werken voor de herkansing.

Alvorens te starten met de herkansing dient de student op eigen initiatief contact op te nemen met de begeleidende docenten.

  • Er is geen (proces)begeleiding tijdens de tweede zittijd.​
  • Er kan geen gebruik worden gemaakt van de werkplaatsen/studio's tijdens de zomersluiting. ​
  • Er is beperkte mogelijkheid om materiaal uit te lenen.