Stage (6 studiepunten) [STAGE] (B-LUCA-N43922)

6 studiepuntenNederlands4 urenBeide semestersBeide semestersUitgesloten voor examencontractUitgesloten voor creditcontract
De Bruyn Jan Louis (coördinator) |  De Bruyn Jan Louis |  Geerts Bart |  N.
LUCA POC VISUAL ARTS & DESIGN (OC productdesign Genk)

De stageperiode situeert zich IN het werkveld.
Meer en meer wordt van jou als student verwacht dat je praktische ervaring opdoet, deze werkveldstage laat toe om tijdens de studies reeds deze ervaring op te doen. We verwachten dat je als student wordt ingeschakeld in een van de aspecten van het brede artistieke werkveld, liefst aansluitend op de eigen interesse of specialisatie. Dit kan als praktische medewerker of onderzoeker in een bedrijf, museum, gallerie, eduactieve dienst, in een onderzoeksproject, etc ...
Je werkt tijdens de stage aan competenties die je helpen om je verder te ontwikkellen, de blik te verruimen, de stap naar een beroepsactiviteit te zetten.

Aan het einde van dit opleidingsonderdeel is de student in staat om:

- te functioneren in een beroepscontext 

- te reflecteren op zijn stage

- te communiceren in een stageverslag.

Om met de stage te kunnen starten, verwachten we een zekere artistieke maturiteit en ervaring. Daarom moet de student met succes de praktijk vakken van 1 en 2 BA op voldoende wijze behaald hebben om deze werkveldstage te kunnen opnemen. 

Onderwijsleeractiviteiten

6 sp. Stage (6 studiepunten) [STAGE] (B-LUCA-N62535)

6 studiepuntenNederlandsWerkvorm: Stage4 urenBeide semestersBeide semesters
De Bruyn Jan Louis |  Geerts Bart |  N.
LUCA POC VISUAL ARTS & DESIGN (OC productdesign Genk)

Heb je als student de intentie snel aansluiting te vinden met een beroepspraktijk of wil je je via een bijzondere stageplaats specialiseren, dan zoek je best al tijdens je 2 BA, maar ten laatste tijdens de vakentie tussen 2BA en 3BA naar een geschikte stageplaats. Dit is een individuele keuze en kan zeer verschillend zijn van student tot student.
In principe geldt de regel: kies een stageplaats in functie van de onderzoeks- of beroepspraktijk die je voor jezelf voor ogen hebt of kies in functie van je afstudeerproject. Bespreek je keuze met de stagecoördinator van je campus/afstudeertraject.  Je zorgt er als student voor dat je snel na de goedkeuring van je ISP een stageovereenkomst hebt ondertekend met zijn toekomstige stagebegeleider.
De inhoud kan verschillen al naargelang de plek, het domein, het bedrijf waarvoor je kiest.

Geen

Aangepast aan de voertaal op de stageplaats.

Indien de student een stage loopt in het buitenland kan deze anders zijn dan de nederlandse taal.

De student dient hier uiteraard rekening mee te houden bij zijn zoektocht naar een stageplaats.

De stageperiode van 30 werkdagen (een vrije studiestage mag maximaal 60 werkdagen omvatten) wordt effectief ingevuld  in voorgeschreven en contractueel overeengekomen periode. Indien de veiligheid van de student niet gegarandeerd kan worden omwille van externe omstandigheden kan er gekozen worden om een alternatieve opdracht of invulling te geven. 

Op zijn stageplaats draait de student mee in de praktische activiteiten. 

De stage is van praktische aard. De student dient, op zijn stageplaats, zoveel mogelijk betrokken te worden bij de werking van de stageplek.

De student voert samen met of in opdracht van zijn stagebegeleider zijn taken uit.
Van de stagebegeleider wordt verwacht dat hij de student regelmatig evalueert en bijstuurt.
De student moet kansen krijgen om zelf initiatieven te nemen en hierover met zijn begeleider in dialoog te gaan.

Evaluatieactiviteiten

Stage (6 studiepunten) [STAGE] (B-LUCA-N83922)

Type : Permanente evaluatie zonder examen tijdens de examenperiode
Evaluatievorm : Verslag, Procesevaluatie
Leermateriaal : Geen

ExamenmomentBeoordelingsschaal
TOTAAL1-20/20 puntenschaal

De stagebegeleider wordt tijdens de stageperiode gecontacteerd en geïnterpelleerd over de stagiair en het verloop van zijn stage.

Tijdens de stageperiode wordt de stageplaats bezocht door de stagecoördinator van de school en deze voert met de begeleider een evaluatiegesprek over de stagiair. Na het aflopen van de stage zal de stagebegeleider een evaluatiefiche over de student invullen.

Na de stageperiode schrijf je een persoonlijk stageverslag. Dit stageverslag bevat naast een beschrijving van de opdrachten en taken die je als student uitvoerde, ook een reflectie over de competenties en vaardigheden die je als student heb bij geleerd en deze compenties en vaardigheden waarvan je verwacht dat je ze nuttig zal kunnen inzetten in de beroepspraktijk. Het verslag bevat ook een reflectie over hoe de stage je blik verruimd heeft, welke aspecten van het beroep, van het artistieke veld ... had je niet verwacht en ben je in de stage toch tegen gekomen. Tot slot schrijf je een algemene beschouwing over wat de stage voor jou heeft betekend.

Aanvullende informatie over de evaluatie en puntenverdeling:

Verhouding stage/persoonlijk stageverslag: 75/25