Dit is een voorlopige versie. Definitieve versie vanaf 15/07/2025.

Electronics 2 [ASSOC] (B-LUCA-L43316)

3 studiepuntenNederlands15 urenTweede semesterTweede semester
Schuermans Pieter (coördinator) |  N.
LUCA POC GRADUATE (OC instr/zang, jazz, muziekpedagogie, muziektherapie Leuven)

Dit opleidingonderdeel kan ook gevolgd worden door andere studenten van de Associatie KU Leuven.
Studenten van een andere hogeronderwijsinstelling met interesse om dit opleidingsonderdeel te volgen, zullen zich als interuniversitair student bij LUCA moeten inschrijven. Klik hier voor meer informatie:
LET OP: deze cursus heeft mogelijk beperkingen op het aantal deelnemers!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aan het einde van dit opleidingsonderdeel ben je in staat de tijdens de workshop aan bod gekomen 'electronics' te incorporeren in je eigen artistieke praktijk. Je leert verder werken met de meest courante DAW’s (Ableton, Logic, Max  e.d.) en verwerft verder inzicht in sound synthesis, opnametechnieken en de geschiedenis van elektronische muziek.

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Onderwijsleeractiviteiten

3 sp. Electronics 2 [ASSOC] (B-LUCA-L55607)

3 studiepuntenNederlandsWerkvorm: College-practicum-opdracht15 urenTweede semesterTweede semester
N.
LUCA POC GRADUATE (OC instr/zang, jazz, muziekpedagogie, muziektherapie Leuven)

Aan de hand van lesmomenten, praktijkoefeningen en co-creatie leer je stapsgewijs werken met elektronica. Je verwerft zowel theoretische kennis als de vaardigheden om zelf aan de slag te gaan. Gedurende de workshop werk je aan een individueel project dat aan het einde van de week wordt uitgevoerd en toegelicht. 

 

Laptop

De docent zorgt voor zowel een theoretische als een praktijkgerichte ondersteuning. De workshop bestaat deels uit het doceren van theorie in groep en deels uit het uitwerken van een individueel project waarbij je elektronica zal incorporeren in je eigen artistieke praktijk. Zo zal je je eigen creativiteit meteen kunnen koppelen aan je nieuwe kennis en vaardigheden. Je werkt toe naar een toonmoment.

Evaluatieactiviteiten

Electronics 2 [ASSOC] (B-LUCA-L83316)

Type : Permanente evaluatie zonder examen tijdens de examenperiode
Evaluatievorm : Ontwerp/Product, Verslag, Presentatie, Medewerking tijdens contactmomenten, Procesevaluatie
Leermateriaal : Computer

ExamenmomentBeoordelingsschaal
TOTAAL1-20/20 puntenschaal

Het toonmoment aan het einde van de workshop zal dienen als evaluatiemoment van het eindproduct (40%). Daarnaast zal je medewerking & afgelegd proces tijdens de workshop worden geëvalueerd (30%), alsook de ingediende schriftelijke reflectie (30%).

Deelname aan de eerste examenkans (de workshop) is hier uiteraard een voorwaarde om te kunnen deelnemen aan de herkansing (derde examenperiode).

De student kan enkel herkansen inzake het toonmoment (40%) en de schriftelijke reflectie (30%). Het cijfer voor de medewerking & het afgelegde proces tijdens de workshop (30%) blijft behouden.